K awa MOKARE zrodziła się w myślach mistrza wypalania kawy Claudio Manzo. Nieprzypadkowo więc slogan " un nobile caffe" czyli szlachetna kawa nadał odpowiedni charakter jego produktom .
Dzięki swojemu czterdziestoletniemu doświadczeniu w branży a przede wszystkim dzięki wielkiej pasji , Claudio Manzo zunifikował 11 rodzajów zielonej kawy arabiki i robusty, czyniąc swoje mieszanki wyjątkowe, które pod względem łagodności i delikatności są unikatowe i zostawiają na podniebieniu rozkoszny, długotrwały posmak. Sztuka palenia kawy przez Claudio Manzo oraz jego dzieła zostały docenione w 2002 roku. W konkursie chicco d'oro, doświadczenie i wiedza Claudio zaowocowały pierwszym miejscem.
Palarnia MOKARE mieści się w Pescarze i jest palarnią rzemieślniczą. W procesie wypalania kawy stosuje wyłącznie produkty naturalne i najwyższej jakości.
Rzemiosło palenia kawy MOKARE charakteryzuje się powolnym, niezakłóconym wypalaniem, natomiast kawa już wypalona i wydobywająca się z pieca jest chłodzona naturalnym, czystym powietrzem.
Mamy przywilej poinformować Państwa, że produktom MOKARE towarzyszą certyfikaty pochodzenia, przez to gwarantujemy Państwu produkty najwyższej jakości. MOKARE niezwykle sumiennie dba o odpowiedni, wyjątkowy smak i jakość produktów, począwszy od plantacji aż do filiżanki, aby zagwarantować Państwu najlepsze, co można wydobyć z ziaren kawy.
Palarnia MOKARE produkuje ponad 6 mieszanek kawy, dla różnych gustów i wymagań rynku. Od delikatnych, słodkich i kwiatowych nut, poprzez posmak chleba tostowego, aż do delikatnej, miękkkiej goryczy, pozostawiając na podniebieniu przez długi czas słodycz, pełnię smaku i aromatu oraz doświadczenie cudownego "corpo di caffe".
Â

|
|
Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 90% i robusta – 10%.
Kawa MOKARE Royal to mieszanka 11 jakościowych rodzajów kaw: 9 rodzajów arabiki oraz 2 rodzaje robusty. Co najważniejsze, ziarna są dobierane w taki sposób aby dać w smaku idealną cierpkość oraz odpowiedni, wdzięczny posmak. Zawartość kofeiny jest niska, tylko 0,87 - najmniej na rynku. Wypalanie następuje wyłącznie z użyciem maszyn kompletnie rzemieślniczych i trwa około 25 minut by następnie schłodzić ziarna czystym powietrzem i jedynie nim. w palarni Pana Manzo nie stosuje się ani wody ani innych produktów służących chłodzeniu wypalonej kawy. Jest to kawa naturalna w 100%.
Ziarna kawy MOKARE to na pierwszy rzut oka wypalone perły. Ziarna błyszczą się delikatnie i naprawdę cieszą oko.

Kawa w czasie mielenia roztacza bardzo przyjemny aromat, a espresso to po prostu poezja smaku.


|
Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 80% i robusta – 20%.
Kawa MOKARE BLU to niesamowite aromaty mistrzowsko wypalonej kawy. Widać na pierwszy rzut oka, że mamy do czynienia z produktem z najwyższej półki. Niespotykane rzemiosło Carlo Manzo owocuje bogatym, słodkim smakiem z dominującymi nutami czekolady i aksamitną cremą. Uwaga, ta kawa może uzależniać.

Â

Â

|
Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 75% i robusta – 25%.
MOKARE DOC to kawa ciemniej wypalona. Z opakowania czuć delikatne aromaty . Ziarna bardzo błyszczące, które łatwo poddają się mieleniu roztaczając wspaniały korzenno słodki zapach. W smaku czujemy delikatną słodycz, lekką kwasowość a aromaty ostrych przypraw osadzają się na podniebieniu podnosząc smakowe doznania. Crema mniej obfita, jednak jednolita o pięknej barwie. Czuć szlachetną arabikę. Idealna do espresso, do ekspresów przelewowych i z mlekiem.

Â

 |
Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 85% i robusta – 15%.
Mokare Gran Bar to lekkie stonowane, niepozorne aromaty kawy, które dobiegają wprost z torebki, by podczas mielenia wybuchnąć bogactwem obiecujących doznań zapachowych, które w mgnieniu oka wypełnią całe pomieszczenie. Kawa wypalona i błyszcząca niczym perły. Świetnie dobrana kompozycja, gwarantująca absolutną wyjątkowość produktu. Piękna orzechowa crema i smak bez nadmiaru goryczy, idealnie zbalansowana, naturalnie palona mieszanka na znakomite espresso,cappuccino czy mokę.
Â


|
|
|
|
|