Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na naszej planecie. Dziennie na Świecie wypija się 1,5 miliarda filiżanek kawy. To więcej niż CocaColi, której sprzedaż dzienna sięga miliarda butelek

Start Palarnie kawy i produkty MOKARE-un nobile caffe
Torrefazione Mokare - Pescara
MOKARE - un nobile caffe

Kawa MOKARE zrodziła się w myślach mistrza wypalania kawy Claudio Manzo. Nieprzypadkowo więc slogan " un nobile caffe" czyli szlachetna kawa nadał odpowiedni charakter jego produktom .

Dzięki swojemu czterdziestoletniemu doświadczeniu w branży a przede wszystkim dzięki wielkiej pasji , Claudio Manzo zunifikował  11 rodzajów zielonej kawy arabiki i robusty, czyniąc swoje mieszanki  wyjątkowe, które pod względem łagodności i delikatności są unikatowe i zostawiają na podniebieniu rozkoszny, długotrwały posmak. Sztuka palenia kawy przez Claudio Manzo oraz  jego dzieła zostały docenione w 2002 roku. W konkursie chicco d'oro, doświadczenie i wiedza Claudio zaowocowały pierwszym miejscem.

Palarnia MOKARE mieści się w Pescarze i jest palarnią rzemieślniczą. W procesie wypalania kawy stosuje wyłącznie produkty naturalne i najwyższej jakości.

Rzemiosło palenia kawy MOKARE charakteryzuje się powolnym, niezakłóconym wypalaniem, natomiast kawa już wypalona i wydobywająca się z pieca jest chłodzona naturalnym, czystym powietrzem.

Mamy przywilej poinformować Państwa, że produktom MOKARE towarzyszą certyfikaty pochodzenia, przez to gwarantujemy Państwu produkty najwyższej jakości. MOKARE niezwykle sumiennie dba o odpowiedni, wyjątkowy smak i jakość produktów, począwszy od plantacji aż do  filiżanki, aby zagwarantować Państwu najlepsze, co można wydobyć z ziaren kawy.

Palarnia MOKARE produkuje ponad 6 mieszanek kawy, dla różnych gustów i wymagań  rynku. Od delikatnych, słodkich i kwiatowych nut, poprzez posmak chleba tostowego, aż do delikatnej, miękkkiej goryczy, pozostawiając na podniebieniu przez długi czas słodycz, pełnię smaku i aromatu oraz doświadczenie cudownego "corpo di caffe".

 

 
Kawa MOKARE ROYAL

Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 90% i robusta – 10%.

Kawa MOKARE Royal to mieszanka 11 jakościowych rodzajów kaw: 9 rodzajów arabiki oraz 2 rodzaje robusty. Co najważniejsze, ziarna są dobierane w taki sposób aby dać w smaku idealną cierpkość oraz odpowiedni, wdzięczny posmak. Zawartość kofeiny jest niska, tylko 0,87 - najmniej na rynku. Wypalanie następuje wyłącznie z użyciem maszyn kompletnie rzemieślniczych i trwa około 25 minut by następnie schłodzić ziarna czystym powietrzem i jedynie nim. w palarni Pana Manzo nie stosuje się ani wody ani innych produktów służących chłodzeniu wypalonej kawy. Jest to kawa naturalna w 100%.

Ziarna kawy MOKARE to na pierwszy rzut oka wypalone perły. Ziarna błyszczą się delikatnie i  naprawdę cieszą oko.

Kawa w czasie mielenia roztacza bardzo przyjemny aromat, a espresso to po prostu poezja smaku.

 
Kawa MOKARE BLU

Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 80% i robusta – 20%.

Kawa MOKARE BLU  to niesamowite aromaty mistrzowsko wypalonej kawy. Widać na pierwszy rzut oka, że mamy do czynienia z produktem z najwyższej półki. Niespotykane rzemiosło Carlo Manzo owocuje bogatym, słodkim smakiem z dominującymi nutami czekolady i aksamitną cremą. Uwaga, ta kawa może uzależniać.

 

 

 
Kawa MOKARE DOC

Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 75% i robusta – 25%.

MOKARE DOC to kawa ciemniej wypalona. Z opakowania czuć delikatne aromaty . Ziarna bardzo błyszczące, które łatwo poddają się mieleniu roztaczając wspaniały korzenno słodki zapach.
W smaku czujemy delikatną słodycz, lekką kwasowość a aromaty ostrych przypraw osadzają się na podniebieniu podnosząc smakowe doznania. Crema mniej obfita, jednak jednolita o pięknej barwie. Czuć szlachetną arabikę. Idealna do espresso, do ekspresów przelewowych i z mlekiem.

 

 

 
KAWA MOKARE GRAN BAR

Wyborna mieszanka najlepszej jakości ziaren kawy Arabica – 85% i robusta – 15%.

Mokare Gran Bar to lekkie stonowane, niepozorne aromaty kawy, które dobiegają wprost z torebki, by podczas mielenia wybuchnąć bogactwem obiecujących doznań zapachowych, które w mgnieniu oka wypełnią całe pomieszczenie. Kawa wypalona i błyszcząca niczym perły. Świetnie dobrana kompozycja, gwarantująca absolutną wyjątkowość produktu. Piękna orzechowa crema i smak bez nadmiaru goryczy, idealnie zbalansowana, naturalnie palona mieszanka na znakomite espresso,cappuccino czy mokę.

 

 


Poradnik

Jak wydobyć maksimum smaku  z kafetiery ?

- Nie przekraczaj poziomu wody powyżej zaworu

- Wypełnij kawą filtr, lecz nie dociskaj kawy

- Postaw na wolnym ogniu. Pozwól wydobyć się naparowi powoli. Kawa wypływająca powoli będzie bogatsza w smaku

- Zanim przelejesz kawę do filiżanki, wymieszaj ją w kafetierze.

Sondy

Jaka jest Twoja ulubiona kawa
 



Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Child Care WP Theme  Valid XHTML and CSS.

Aby podnieść walory użytkowe strony, używane sa cookies Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies kliknij i zobacz Polityka wobec cookies.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information