K awa MOKARE zrodziła się w myślach mistrza wypalania kawy Claudio Manzo. Nieprzypadkowo więc slogan " un nobile caffe" czyli szlachetna kawa nadał odpowiedni charakter jego produktom .
Dzięki swojemu czterdziestoletniemu doświadczeniu w branży a przede wszystkim dzięki wielkiej pasji , Claudio Manzo zunifikował 11 rodzajów zielonej kawy arabiki i robusty, czyniąc swoje mieszanki wyjątkowe, które pod względem łagodności i delikatności są unikatowe i zostawiają na podniebieniu rozkoszny, długotrwały posmak. Sztuka palenia kawy przez Claudio Manzo oraz jego dzieła zostały docenione w 2002 roku. W konkursie chicco d'oro, doświadczenie i wiedza Claudio zaowocowały pierwszym miejscem.
Palarnia MOKARE mieści się w Pescarze i jest palarnią rzemieślniczą. W procesie wypalania kawy stosuje wyłącznie produkty naturalne i najwyższej jakości.
Rzemiosło palenia kawy MOKARE charakteryzuje się powolnym, niezakłóconym wypalaniem, natomiast kawa już wypalona i wydobywająca się z pieca jest chłodzona naturalnym, czystym powietrzem.
Mamy przywilej poinformować Państwa, że produktom MOKARE towarzyszą certyfikaty pochodzenia, przez to gwarantujemy Państwu produkty najwyższej jakości. MOKARE niezwykle sumiennie dba o odpowiedni, wyjątkowy smak i jakość produktów, począwszy od plantacji aż do filiżanki, aby zagwarantować Państwu najlepsze, co można wydobyć z ziaren kawy.
Palarnia MOKARE produkuje ponad 6 mieszanek kawy, dla różnych gustów i wymagań rynku. Od delikatnych, słodkich i kwiatowych nut, poprzez posmak chleba tostowego, aż do delikatnej, miękkkiej goryczy, pozostawiając na podniebieniu przez długi czas słodycz, pełnię smaku i aromatu oraz doświadczenie cudownego "corpo di caffe".
Â

|