Czy wiesz, że espresso posiada najmniej kofeiny spośród wszystkich kaw ? Kawy z ekspresu przelewowego czy tradycyjne polskie zalewajki mają jej zdecydowanie więcej. Jeżeli zatem chcesz rozpocząć dzień od pysznej, zdrowej kawy z bogatym, intensywnym aromatem, zacznij dzień z espresso!

MOKARE - un nobile caffe

Kawa MOKARE zrodziła się w myślach mistrza wypalania kawy Claudio Manzo. Nieprzypadkowo więc slogan " un nobile caffe" czyli szlachetna kawa nadał odpowiedni charakter jego produktom .

Dzięki swojemu czterdziestoletniemu doświadczeniu w branży a przede wszystkim dzięki wielkiej pasji , Claudio Manzo zunifikował  11 rodzajów zielonej kawy arabiki i robusty, czyniąc swoje mieszanki  wyjątkowe, które pod względem łagodności i delikatności są unikatowe i zostawiają na podniebieniu rozkoszny, długotrwały posmak. Sztuka palenia kawy przez Claudio Manzo oraz  jego dzieła zostały docenione w 2002 roku. W konkursie chicco d'oro, doświadczenie i wiedza Claudio zaowocowały pierwszym miejscem.

Palarnia MOKARE mieści się w Pescarze i jest palarnią rzemieślniczą. W procesie wypalania kawy stosuje wyłącznie produkty naturalne i najwyższej jakości.

Rzemiosło palenia kawy MOKARE charakteryzuje się powolnym, niezakłóconym wypalaniem, natomiast kawa już wypalona i wydobywająca się z pieca jest chłodzona naturalnym, czystym powietrzem.

Mamy przywilej poinformować Państwa, że produktom MOKARE towarzyszą certyfikaty pochodzenia, przez to gwarantujemy Państwu produkty najwyższej jakości. MOKARE niezwykle sumiennie dba o odpowiedni, wyjątkowy smak i jakość produktów, począwszy od plantacji aż do  filiżanki, aby zagwarantować Państwu najlepsze, co można wydobyć z ziaren kawy.

Palarnia MOKARE produkuje ponad 6 mieszanek kawy, dla różnych gustów i wymagań  rynku. Od delikatnych, słodkich i kwiatowych nut, poprzez posmak chleba tostowego, aż do delikatnej, miękkkiej goryczy, pozostawiając na podniebieniu przez długi czas słodycz, pełnię smaku i aromatu oraz doświadczenie cudownego "corpo di caffe".

 

 

Poradnik

Jak wydobyć maksimum smaku  z kafetiery ?

- Nie przekraczaj poziomu wody powyżej zaworu

- Wypełnij kawą filtr, lecz nie dociskaj kawy

- Postaw na wolnym ogniu. Pozwól wydobyć się naparowi powoli. Kawa wypływająca powoli będzie bogatsza w smaku

- Zanim przelejesz kawę do filiżanki, wymieszaj ją w kafetierze.

Sondy

Jaka jest Twoja ulubiona kawa
 



Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Child Care WP Theme  Valid XHTML and CSS.

Aby podnieść walory użytkowe strony, używane sa cookies Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies kliknij i zobacz Polityka wobec cookies.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information