Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na naszej planecie. Dziennie na Świecie wypija się 1,5 miliarda filiżanek kawy. To więcej niż CocaColi, której sprzedaż dzienna sięga miliarda butelek

Batani Indios Arancio

Batani indios arancioWysokiej klasy mieszanka najlepszych jakościowo , wyselekcjonowanych ziaren kawy Arabica 50% i Robusta 50% importowana z krajów  „ziarnem płynących”, wypalana w piecach opalanych drewnem i chłodzoną metodami naturalnymi,  zgodnie z antyczną włoską tradycją. W efekcie otrzymujemy kawę o  niepowtarzalnym aromacie, obfitą cremą , docenianą i chwaloną przez ekspertów i znawców kawy jako mieszkanka najwyższej jakości.

Kawa wyjątkowa. Po otworzeniu torebki, dociera do nas piękny zapach ziaren. Wyczuwalna słodycz i lekki zapach drzewa. Kawa mieli się znakomicie a w całym pomieszczeniu rozchodzi się jej aromatyczny zapach. Crema obfita, z delikatnymi oleistymi plamkami. W smaku również wyjątkowa, na początku czujemy słodycz, która odpręża by następnie poczuć lekką kwaskowość najlepszych ziaren robusty, która zostaje na podniebieniu jako bardzo miłe wykończenie smaku. Gdzieś po środku czuć aromat drewna (kawa jest palona w piecach opalanymi drewnem) lecz jest to bardzo miłe doznanie, niewybijające się w kompozycji smaku, ktora tutaj tworzy bardzo składną harmonię. Indios Arancio świetnie i szybko pobudza. Polecamy ją każdemu.

 

 

 

Poradnik

Jak wydobyć maksimum smaku  z kafetiery ?

- Nie przekraczaj poziomu wody powyżej zaworu

- Wypełnij kawą filtr, lecz nie dociskaj kawy

- Postaw na wolnym ogniu. Pozwól wydobyć się naparowi powoli. Kawa wypływająca powoli będzie bogatsza w smaku

- Zanim przelejesz kawę do filiżanki, wymieszaj ją w kafetierze.

Sondy

Jaka jest Twoja ulubiona kawa
 



Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Child Care WP Theme  Valid XHTML and CSS.

Aby podnieść walory użytkowe strony, używane sa cookies Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies kliknij i zobacz Polityka wobec cookies.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information