Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na naszej planecie. Dziennie na Świecie wypija się 1,5 miliarda filiżanek kawy. To więcej niż CocaColi, której sprzedaż dzienna sięga miliarda butelek

Start Palarnie kawy i produkty Torrefazione Gloria
Caffe Gloria
Torrefazione Gloria

Palarnia Gloria mieści się w Garbagna Novarese, w regionie Piemont.  Założona 40 lat temu od zawsze wyróżniała się dbałością o jakość, determinacją w dążeniu do wyprodukowania najlepszej jakości produktów,  innowacyjność i doskonałość. Z biegiem lat Gloria stała się międzynarodowym specjalistą wyróżniającym się w segmencie mieszanek premium, produkowanych dla potrzeb własnych oraz na rzecz innych firm. Firma umocniła swoją pozycję rynkową w Eropie, Rosji ,Białorusi, Chinach, Indiach, Singapurze i Australii a także w Kanadzie. Teraz produkty Gloria są dostępne również w Polsce. Gloria jest wyłącznym producentem i dostawcą mieszanek kawy dla głównych graczy branży kawowej, w tym Saeco Group i wszystkich spółek zależnych w ramach marek Saeco i Gaggia.

Z badań oraz selekcji najszlachetniejszych ziaren surowej kawy aż do prażenia i pakowania, palarnia Gloria z doświadczeniem i pasją rzemieślniczą rozwija swój styl palenia kawy, który charakteryzuje subtelna równowaga  pomiędzy  aromatem i smakiem. Aby doskonale oddać walory smakowe używanych do produkcji ziaren, każdy gatunek kawy prażony jest oddzielnie co zapewnia wysoką jakość i smak każdej mieszanki.  Poprzez zgrupowanie wszystkich etapów produkcyjnych w jednym centrum w Garbagna Novarese, palarnia jest w stanie utrzymać wysoki poziom kontroli jakości pełnego procesu palenia a także dystrybucji. Ponadto obszar regionu piemonckiego charakteryzuje się dziewiczą przyrodą i umiarkowanym klimatem, co tworzy idealne warunki do najlepszego przetwarzania kawy. Pełny proces produkcyjny jest  oparty na najbardziej  zaawansowanych standardach wytwarzania co zostało potwierdzone certyfikatem ISO 9001.

Gwarancją doskonałej kawy nie jest tylko sztuka tworzenia mieszanek oraz odpowiedni proces prażenia ziaren ale również odpowiedni dobór surowca. W laboratorium Gloria, cały proces tworzenia mieszanek, począwszy od wyboru ziaren opiera się na badaniach i analizach, łącząc tradycję z nowoczesnością. Gloria oferuje swoim klientom unikalne mieszanki kawy, które wyróżniają się przede wszystkim poprzez dobór najlepszych odmian surowej kawy z Gwatemali, Etiopii, Azji, Kolumbii itp. Aby wybrać najlepsze gatunki kaw, każdego roku w palarni analizowanych jest ponad 1500 różnych odmian arabiki i robusty z całego świata. Każda partia jest degustowana przynajmniej 16 razy poprzez tzw. próbowanie w stylu brazylijskim oraz  espresso aby w pełni zrozumieć fizyczne i smakowe walory.

 

 

 

 
Dolce Vita Velvet

Kawa Dolce Vita Velvet to wyborna mieszanka składająca się z 75% szlachetnej arabiki oraz 25% robusty. Pochodzi z najlepszych plantacji Afryki, Indii, Etiopii oraz Ameryki Łacińskiej. Jest to typowa i  znakomita kawa do stylowego włoskiego espresso posiadająca ciekawy czekoladowo-korzenny smak. Kawa delikatna ale z charakterem, który z każdym łykiem staje się intensywny i zwiększa smakowe doznania. Kawa średnio wypalona, trwałość kremy długa. Intensywność aromatu wysoka.



 
Dolce Vita Flavour

Kawa przecudnie wita nas rześkim zapachem z otworzonej torebki, idealnie wyczuwalne przyprawy i pełna struktura.
Kawa łatwo się mieli a espresso posiada bogatą, oleistą i ciemno orzechową cremę, która długo utrzymuje się w filiżance. Dolce Vita flavour to mieszanka arabiki i robusty w kombinacji 50%/50%. Ziarna pochodzą z Brazylii, Afryki oraz Azji. Kawa flavour to idealna równowaga pomiędzy arabiką i robustą podkreślająca ich różnogatunkowe połączenie. Smak intensywny jednakże subtelny i długotrwały. Wysoka intensywność aromatu.

 

 

 
Dolce Vita Gold

Kawa Dolce Vita Gold to stu procentowa arabika. Ziarna tej szlachetnej kawy pochodzą z Afryki oraz Ameryki Centralnej. Kawa o subtelnej korporze o dostrzegalnych i nakładających się aromatach owocowych, pikantnych i kwiatowych. Smak delikatnie kwaśny, średnio cielista, o długotrwałym posmaku. Wysoka intensywność aromatu. Znakomita propozycja dla lubiących 100% arabikę.

 

 

 
Kawy mielone Dolce Vita

Kawy palarni Gloria dostępne także w pięknych i designerskich puszkach, kawa mielona idealnie do domowych ekspresów ciśnieniowych jak i kafetier.

 
Kapsułki DolceVita

Kawa DolceVita jest również dostępna dla ekspresów ciśnieniowych na kapsułki. Wygodne i idealne dla domu, biura czy hotelu.

 
Dolce Vita DECA

Kawa Dolce Vita Deca bezkofeinowa kawa. Ziarna arabiki i robusty w stosunku 35%/65%, pochodzące z  Brazylii oraz Indii. Mieszanka o silnym smaku i bardzo zbliżonym do kawy z zawartością kofeiny z doskonałą cremą podczas ekstrakcji espresso. Smak pelny, lekko ostry, wysoki korpus i długa trwałość cemy. Kawa rześka, intensywna i przyjemnie cierpka o średniej intensywności aromatu. Nie mówcie nikomu, że ta kawa jest bezkofeinowa - i tak nikt nie poczuje różnicy.

 
Gloria Brown

Gloria Brown to połączenie arabiki i robusty w proporcjach 40%/60%. Ziarna tej kawy pochodzą z Centralnej i Południowej Ameryki, Azji oraz Afryki. Gloria Brown gwarantuje mocne espresso z pełnym charakterem. Kawa przede wszystkim dobrana do użytku profesjonalnego, w barach i w dobrych ekspresach ciśnieniowych. Odpowiednie przygotowanie gwarantuje cudowną, głęboką i gęstą cremę oraz pikantny, lekko kąśliwy posmak. Idealna, klasyczna kawa na rozpoczęcie dnia.

 
Gloria Extra Bar

Gloria Extra Bar to kawa o 65% zawartości arabiki oraz 35% robusty. Kawa cudnie oleista, o konsystencji syropu. Intensywna i aromatyczna lecz taktowna i kremowa z długim, pełnym doznań smakowych finiszem

 
Kawa Gloria Bar

Gloria Bar to ziarna pochodzące z Centralnej Ameryki, Azji i Afryki. Jest to mieszanka 10% arabiki oraz 90% robusty. Produkt idealny dla automatów o bardzo wysokiej jakości. Bogaty aromat i smak długo stymuluje podniebienie dając poczucie odprężenia i ochotę na więcej.

 
Antonio Extra Bar

Antonio Extra Bar to mieszanka 100% najlepszych robust. Kawa Antonio Extra Bar wywodzi się z dawnej neapolitańskiej tradycji. To konkretna mieszanka odpowiednia dla uzyskania bogatego smaku i aromatu z bardzo kremową konsystencją.

 


Poradnik

Jak wydobyć maksimum smaku  z kafetiery ?

- Nie przekraczaj poziomu wody powyżej zaworu

- Wypełnij kawą filtr, lecz nie dociskaj kawy

- Postaw na wolnym ogniu. Pozwól wydobyć się naparowi powoli. Kawa wypływająca powoli będzie bogatsza w smaku

- Zanim przelejesz kawę do filiżanki, wymieszaj ją w kafetierze.

Sondy

Jaka jest Twoja ulubiona kawa
 



Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Child Care WP Theme  Valid XHTML and CSS.

Aby podnieść walory użytkowe strony, używane sa cookies Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies kliknij i zobacz Polityka wobec cookies.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information